onsdag 2 juni 2010

Japaner, japaner... Överallt japaner!

Det har nu blivit dags att lämna detta underliga land fyllt med japaner i alla sorters olika storlekar och former. Man passerar dem dagligen på gatan och kan inte låta bli att undra: "Vart är de på väg? Vilka är dessa stressade, glada, extremt hövliga och vackra människor egentligen?". Därför tog jag och Magnus beslutet att lära känna en del av dem lite bättre.

Ai Lai Kpeing


Be pink, eat pink, smell pink and live in pink är Ai´s filosofi. Ai är en helt vanlig flicka i 17-års åldern som gillar hästar, pojkar, skollov men framförallt "pink" (rosa).

Ta Fgai


Denne hårding är högt uppsatt ledare inom den japanska maffian, Yakuzan. På bilden ser vi hur han precis stulit en skolflickas handväska för att sedan helt oberörd tända en cigg och sätta sig och onanera i parken. Ingenting bekommer den här mannen, inte ens det faktum att skolflickans "Hello-Kitty"-block med dagens matematikanteckningar ligger kvar i väskan och att hon nu aldrig kommer att lära sig 3:ans gångertabell.

Smai-Ling


"Titta vilken fin brunblå australiensisk svala jag gjort" var de första orden som Smai-Ling yttrade samtidigt som hon höll upp en origamiros när vi träffade henne en solig dag i Kyoto. Smai-Ling är färblind dyslektiker. Detta handikapp blir extra påtagligt när hon, i veckorna, undervisar i ämnet "japansk litteratur och bildkunskap" på Tokyo universitet.

Zou Qut

Zou Qut är en 40 årig börsmäklare från norra Japan. Hennes diet bestående av grönt te samt "japan-mix" i kombination med tre pass babysim i veckan håller henne ung och fräsch. Zou är för närvarande singel och säger själv att det kan bero på hennes orimligt höga krav på en eventuell partner. Han skall ha fått hår, tappat alla mjölktänder samt vara inter-inkontinent, d.v.s. varken vara ung eller gammal nog för att använda blöja.

Meewan Tyangboitoi


Varje dag går Meewan Tyangboitoi till parken. Där sitter hon i flera timmar och mumsar på en risboll samtidigt som hon ropar sexistiska kommentarer till förbipasserande män. Ingen vet varför. Vissa tror att det beror på att Meewan är hungrig och kåt medan Hokkaidos institut för icke skrivkunniga och onödigt vetande har en intressantare teori.. Denna har de dock inte lyckats sätta på pränt och kan därför inte publiceras i bloggen.

Ye-Mei Leengon


Ye-Mei påbörjade sin karriär som Jedi-riddare när han bara var fyra år gammal. Det förutspåddes att han skulle bli den allra mäktigaste Jedi-riddare som världen skådat och att han skulle vara den som återförde balans till "kraften". Efter jedi-riddarnas årliga företagsfest dock, när Ye-Mei hade druckit alldeles för mycket Saké och kallat Yoda för en "grön, fulare vingmutterversion av E.T" dalade hans karriär snabbt. Han går numer omkring på Hiroshimas gator och dirigerar trafik med sitt lasersvärd.

Sayonara Nihon

Hatten på!

2 kommentarer:

  1. Och nu får ni byta chopsticks mot shopchicks! Hahaaaa, fan va rolig jag är!

    SvaraRadera
  2. Förstår att ni gillade Japan. Sköna lirare, ni måste ha passat in bra :)

    /A-man

    SvaraRadera