lördag 17 april 2010

Snart smäller det..!

Efter åtskilliga dagar av iskallt regn, då vi till mångt & mycket stirrat i taket, så börjar man längta efter solen. Det har känts lite som att man vaknat upp i verkligheten. Disskussionerna har liksom inte bara handlat om solkräm & den japanska gubben "Henry" som Robin lyckats ragga hem! :D Utan även om saker som gubben i månen & vad som kommer hända med livet & försörjningen, när man väl kommer hem till förortsbetongen. På söndag så har vi dock planerat in solsken igen, för då är det dags för den första cykeletappen. Under våra strapatser i Tokyo så har förberedelserna varit många. Svåraste verkar vara att hitta en schyst atlas som inte enbart är på japanska. (Kom nämlgen på mig själv idag, när jag lite kaxigt bläddrade i en & Robin var tvungen att påtala att det inte var Tokyo... utan Osaka på bilden..)

I övrigt så är det mesta färdigt när det gäller själva cykeln. När vi presenterade våra små pärlor "Hinata" & "Sakura" så lät det som att vi inte tänkt alls. Men måste snarare säga att vi tänkt på precis allt efter det att vi mekat i vår tomteverkstad.

1. Nya bredare pedaler för ultimat grepp. I schyst design & med färger som matchar låsen.

2. Nya komfortabla sadlar med inbyggd fjädring. I folkmun även kallad "kärring-sadeln". Robin var till en början något tveksam till den. Säkert mycket p.g.a. designen. Men efter att ha prövat min & sedan fått sin uppkörd i stjärten, så var det bara för honom att cykla & införskaffa en.


3. När det kommer till själva lasten, så hade vi ett jäkla sjå att hitta pakethållare.. Men efter att ha trotsat ett par pessimistiska japaner så fick vi på en. Även om den kanske är monterad på ett sådant sätt som när man lekt McGyver & själv försökt laga nåt på macken!

Känner oss fullständigt trygga med att detta kommer gå vägen. Om inte annat så får vi stoppa cyklarna i den medföljande cykelbagen & ta taxi resten av vägen.

Hatten på när vi snart beger oss mot Kyoto!

1 kommentar:

  1. "Men efter att ha prövat min & sedan fått sin uppkörd i stjärten" klockrent!! haha

    SvaraRadera